Sinaasappel madeleines
Een goede madeleine-bakvorm is het aanschaffen meer dan waard. Je zult zien dat je ze vaker gaat bakken als je deze eenmaal hebt. Deze sinaasappel madeleines zijn echt waanzinnig lekker en staan in een handomdraai op tafel!
Ingrediënten:
- 200 g patentbloem
- 8 g bakpoeder
- 1 g zout
- 25 g volle melk
- 25 g slagroom
- 100 g boter
- 3 eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- Rasp van ½ sinaasappel
- Sap van 1 ½ sinaasappel
Bereiding
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en meng goed door elkaar.
Meng de melk en de slagroom en zet dit opzij. Smelt ondertussen de boter op middelhoog vuur.
Roer de eieren met de suiker los en voeg de rasp van 1 ½ sinaasappel en het sap van ½ sinaasappel toe. Voeg nu ¾ van het bloemmengsel toe en roer goed door. Voeg ¾ van het melkmengsel toe en meng tot een gladde massa. Voeg de rest van het bloem- en melkmengsel toe en roer tot een glad beslag.
Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door. Laat het beslag minimaal een uur in de koelkast afkoelen voor gebruik.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif met een klein beetje bloem.
Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag en bak de madeleines in 12-15 minuten gaar.
Tags In
OVER HANS
Het winnen van Heel Holland Bakt heeft ervoor gezorgd dat ik graag mijn kennis wil delen en mensen wil aanzetten tot bakken! Op deze website upload ik de lekkerste recepten en help ik je stap voor stap met alle basistechnieken. Check ook Hans Helpt voor nuttige baktips!